Illuminations / Resonance (FR)

oude muziek geblend met de locatie

zaterdag 20 maart 2021 - 20 uur

Sint-Pieters kerk Langdorp

Tickets: 18 EUR

Illuminations / Resonance (FR)

De geweldige zanger Samuel Cattiau heeft een stem met een breed bereik, van contratenor tot bariton. Hij voerde onderzoek naar oude muziek en naar zogenaamde “ongeschreven” muziek. Hij brengt die muziek in plaatsen die opmerkelijk zijn door hun erfgoedwaarde, architectuur of akoestiek. Uiteraard is de Sint-Pieterskerk van Langdorp hier uitermate voor geschikt.
    "Illuminations/Resonance” is ontwikkeld rond teksten van oude muziek uit het westerse repertoire.

Profane deuntjes vertellen over universele lotsbestemmingen en kwellingen: liefde, afscheid, loyaliteit, vriendschap ... De heilige deuntjes nodigen ons uit tot introspectie, toewijding, transcendentie, verlichting ...

De muzikanten besteden bij elk concert bijzondere aandacht aan waar ze optreden, om zo de resonantie van de architectuur te betrekken in hun optreden, en ons een unieke akoestische ervaring te bieden.

met Samuel Cattiau (zang) Quentin Dujardin (gitaar) en Léo Ullmann (viool)

• Covid-19 maatregelen voor dit concert